How to: Professionele Emailhandtekening

Signature

Een handtekening onderaan je mail is niet alleen erg handig vanwege de informatie die deze bevat, het ziet er ook nog eens professioneel uit! Als student begin je er zeker niet te vroeg aan om een professionele handtekening te gebruiken. Waarom en hoe? Je leest het hier!

Why should I…?

Simpel: Waarom zou je de kans op een professionele indruk laten liggen? Je kunt in je handtekening allerlei informatie over jezelf kwijt. Door bijvoorbeeld je contactgegevens te vermelden, maak je het voor de ontvanger nóg makkelijker om jou te bereiken. Ook kun je met je handtekening laten zien wat je studeert of gestudeerd hebt en linken naar een portfolio (bijvoorbeeld een eigen website) of relevante Social Media (zoals LinkedIn). Zo geef je een personal touch aan je handtekening. Je maakt het voor de ontvanger gemakkelijk om zich te verdiepen in wie jij bent, en eventueel waar jij goed in bent. Ideaal wanneer je nog zoekende bent naar een stage of bijbaan!

But, how…?

Een professionele handtekening is best easy to do. Hiervoor heb je het programma Kladblok nodig, want het bestand dient als .txt opgeslagen te worden. Kopieer en plak onderstaande HTML in Kladblok. Deze kun je daarna gemakkelijk aanpassen aan je eigen wensen. In plaats van Met vriendelijke groet, kun je bijvoorbeeld kiezen voor Best regards/Met vriendelijke groet. Ook kun je informatie toevoegen, zoals je adresgegevens.
Zelf heb ik ervoor gekozen om gegevens te scheiden met een sluisteken (verticale streep). Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een ander symbool te gebruiken, of om de gegevens onder elkaar te zetten.

Let er wel op dat je aan het eind van elke regel <br> (staat voor break) neerzet. Wanneer je dit niet doet, gaat de tekst van de onderstaande regel gewoon op dezelfde regel door! Hetzelfde geldt wanneer je een witregel wil toevoegen.

Met vriendelijke groet,<br>
<br>
Voornaam Achternaam<br>
Functie/Studie<br>
Telefoonummer | E-mailadres<br>

Kopieer en plak je Linkedin Profile Badge hier vervolgens onder. Je kunt kiezen uit twee verschillende, namelijk Mijn profiel weergeven en Profiel NAAM weergeven. Het maakt niet echt uit welke je kiest, aangezien je deze tekst zelf nog kunt aanpassen. Hieronder is te zien hoe het er in mijn geval uitziet. Het dikgedrukte gedeelde is de tekst die naast het LinkedIn-icoontje in je handtekening komt je staan. Tevens is dit het deel dat je kunt aanpassen.

<a href="https://nl.linkedin.com/pub/chantal-stojanovic/a3/285/739" 
style="text-decoration:none;"><span style="font: 80% Arial,sans-serif; 
color:#0783B6;"><img src="https://static.licdn.com/scds/common/u/img/
webpromo/btn_in_20x15.png" width="20" height="15" alt="LinkedIn-profiel 
van Chantal Stojanovic weergeven" style="vertical-align:middle;" border=
"0">&nbsp;Profiel van Chantal Stojanovic weergeven</span></a>

Op dit moment staat er dus naast het LinkedIn-icoontje Profiel van Chantal Stojanovic weergeven. Echter heb ik dit zelf veranderd in Chantal Stojanovic. Je kunt er ook voor kiezen om er geheel iets anders neer te zetten (bijvoorbeeld Mijn LinkedIn o.i.d.), dat is geheel aan jou.

Mijn handtekening ziet er in het HTML en in het visueel als volgt uit:

Met vriendelijke groet,<br>
<br>
Chantal Stojanovic<br>
Student Communicatie<br>
06 12345678 | name@email.com<br>
<a href="https://nl.linkedin.com/pub/chantal-stojanovic/a3/285/739" 
style="text-decoration:none;"><span style="font: 80% Arial,sans-serif; 
color:#0783B6;"><img src="https://static.licdn.com/scds/common/u/img/
webpromo/btn_in_20x15.png" width="20" height="15" alt="LinkedIn-profiel 
van Chantal Stojanovic weergeven" style="vertical-align:middle;" border=
"0">&nbsp;Chantal Stojanovic</span></

Handtekening
Ben je tevreden met jouw handtekening? Sla deze dan op en ga naar je e-mailprogramma. Nu hoef je jouw handtekening alleen nog toevoegen aan je e-mailaccount. Waar je handtekeningen kunt toevoegen en beheren, verschilt per e-mailprogramma. Je zult dus zelf even moet kijken waar dit bij jouw programma te vinden is! Wanneer je dit gevonden hebt, kun je bij het toevoegen/bewerken van een handtekening een bestand selecteren. Selecteer het .txt bestand van je handtekening et voila! Open even een nieuwe mail, voeg je handtekening toe en check of je gegevens kloppen en alles naar wens is.

 

Heb je nog vragen over het maken van handtekening? Schroom niet en stel ze in de comments!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s