5 tips voor een Killer Resume

Je cv is het eerste wat een werkgever van jou ziet. Het is je eerste indruk op een stukje papier, of tegenwoordig vaak op een beeldscherm. Verzeker jezelf van een goede eerste indruk en maak met deze 5 tips van je cv een killer resume!

Val op!
Werkgevers zien soms honderden cv’s op een dag. Als je wil dat jouw cv hen bijblijft, moet je zorgen dat je opvalt. ‘Hoe dan?’, hoe ik je denken. Wees een beetje creatief en zorg voor een aparte, opvallende (maar wel overzichtelijke) layout! Let er wel op dat je layout past bij het bedrijf waar je solliciteert. Niet voor elk bedrijf is het even geschikt. Maar solliciteer je bijvoorbeeld naar een baan in de marketing, communicatie of design? Dan is het een ideale manier om op te vallen! En voor wie geen zin of inspiratie heeft om er zelf een te maken, kan deze ook gratis vinden op sites Hloom. Of haal je inspiratie uit de volgende (betaalde) voorbeelden!


Link that sh*t!
Grote kans dat toekomstige werkgever je even gaat googlen. Denk daarom goed na over wat je openbaar maakt. Heb je wel relevante informatie over jezelf op internet staan? Verwijs hier dan naar op je cv. Vermeld bijvoorbeeld je LinkedIn, je blog of een online portfolio. Door je met links naar je skills verwijzen, voorkom je ook nog eens dat je cv teveel informatie bevat.

Relevantie
Focus je op informatie die relevant is voor het bedrijf waarbij je solliciteert. Dat je ooit een krantenwijk hebt gelopen is leuk, maar verspil hier niet teveel schrijfruimte aan. Je kunt deze ruimte beter gebruiken om toe te lichten hoe je werkervaring van je vorige baan relevant is voor degene waarop je solliciteert.

Hobby’s en interesses
Hetzelfde geld voor je interesses en hobby’s. Noem hobby’s die iets toevoegen aan het beeld van jou als sollicitant, bijvoorbeeld videobewerking. Vermijd daarentegen standaardhobby’s als koken of lezen. Wil je toch graag laten weten dat je erg van lezen houdt? Specificeer het dan door er je favoriete schrijver bij te vermelden.

This is the key(word)
Pas je cv altijd aan op de baan waarop je solliciteert. Check altijd even of sleutelwoorden uit de vacature hierin terugkomen. Don’t overdo it! Je hoeft (en kan) niet aan alle eisen voldoen, dus vermeld alleen de eisen waar je ook degelijk aan voldoet!

Check. Check. Dubbel Check.
Controleer altijd nog even je spelling en grammatica. Zorg dat er geen rare foutjes zitten in je opmaak en kijk ook nog even of je contactgegevens wel kloppen. Wanneer je hier fouten in maakt, laat dat namelijk zien dat je niet nauwkeurig te werk gaat. Heb je alles gecheckt? Sla je cv dan op als PDF-bestand. Niet alleen voorkom je zo dat de layout kan verspringen wanneer een werkgever deze digitaal opent, ook ziet dit er een stuk professioneler uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s